Toppidrettsveka 2020

Toppidrettsveka 2020

Det er nå besluttet at Toppidrettsveka skal gjennomføres på oppsatte dager 20-22 august, men innenfor reglementet for smittevern. 

Toppidrettsveka er en av de største og viktigste sommerskikonkurransene i verden.

I løpet av de siste 15 årene har vi hatt besøk av verdenseliten i langrenn på små og store steder som Aure, Hitra, Orkdal, Kristiansund og Trondheim.

 

Lokalt næringsliv,idrettslagene og Toppidrettsveka har jobbet sammen under arrangementene for å skape verdier for hverandre og for lokalsamfunnet. NRK har sørget for spennende sendinger og høye seertall, som i sin tur har skapt positiv blest og økt oppmerksomhet rundt de ulike arrangørstedene.

Vi tror derfor det er viktigere enn noen gang at vi gjør det vi kan for å få gjennomført Toppidrettsveka, selv om det i år blir et litt annerledes arrangement enn vi i utgangspunktet hadde sett for oss.

 

Praktisk gjennomføring

Vi ønsker å gjennomføre Toppidrettsveka 2020 som planlagt  20.08 – 22.08, med en TV-sendt konkurranse på hver av stedene Aure, Hitra og Trondheim.

Konkurransene skal imøtekomme myndighetenes gjeldende råd og retningslinjer for denne typen arrangement. Av samme grunn organiserer vi konkurransene med intervallstarter på Hitra og i Trondheim. Sprinten på Aure vil bestå av prolog (intervallstart) og finaler. Finalene vil bli organisert iht. retningslinjer for smittevern.

 

Ingen internasjonal deltakelse

De største langrennsprofilene utenfor Norge kommer fra Sverige, Italia, USA, Frankrike og Russland. Med bakgrunn i reiserestriksjoner, faren for økt smitte og gjeldende karantenebestemmelser, har vi ingen mulighet til  å invitere internasjonale landslag og team  til årets arrangement.

Våre utenlandske ski-venner har fått melding om dette, og de har vist stor forståelse for beslutningen.

I samråd med Norges Skiforbund har vi blitt enig om at det kun er det norske damelandslaget,  det norske herrelandslaget (allround og sprint), Equinor rekrutt-landslag og regionlag Midt-Norge langrenn, som deltar. Det betyr at årets utgave av Toppidrettsveka blir en helnorsk batalje med alle de norske verdens-stjernene på startstrek.

Fuel of Norway

Fuel of Norway skal i samråd med arrangør og lokale helsemyndigheter gjennomføre et ernærings opplegg for utøverne som sikrer disse en trygg konkurranse. 

Følg med på NRK for en fantastisk konkurranse.